Mein Warenkorb 0
0,00 €

Revisie van Common-rail injectoren

Visser Diesel CenterBezoek www.visserdieselcenter.nl voor prijzen en direct contact !

 

 

 

 

Testen van Common-Rail en andere injectoren


Het testen van injectoren en de revisie hiervan is bij VisserDieselCenter afgelopen jaren uit gegroeid tot een waar specialisme. Jaren geleden is Visser Diesel Center begonnen met alleen het testen en beoordelen van injectoren. En het doen van deel-revisie als het vervangen van een nozzle en afdichtingen. Zijn we nu in staat om een injector geheel op nieuw op te bouwen en gelijkwaardig aan nieuw te maken.

 

Gereviseerde injectoren

 

Veel injectoren kunnen goed gereviseerd worden en voldoen na revisie weer aan de specificaties zoals de fabrikant dit bedoelde. Voor de meeste injectoren vindt de revisie in eigen huis plaats volgens de voorschriften van de fabrikant. Mocht dit economisch niet uit kunnen dan bieden wij door fabrikant gereviseerde ruil injectoren of nieuwe injectoren aan. Gereviseerde injector/verstuiver

 

 

Nieuwe injectoren in plaats van injector revisie

 

Omdat revisie van sommige injectoren economisch of wegens beschikbaarheid van onderdelen niet mogelijk is, houden wij een grote voorraad van nieuwe injectoren aan tegen gunstige prijzen.

 

Het specialisme achter injectoren reviseren


Het reviseren is een specialisme op zich dit vereist de nodige kundigheid en speciaal gereedschap. Om te beginnen is een commonrail injector een zeer fijn mechanisch onderdeel waar bij maat verschillen van 0,005 mm grote invloed op de werking kunnen hebben.

Om een revisie of herstelling te kunnen beginnen is schoon werken uitermate belangrijk, hiervoor hebben wij een speciale ruimte de cleanroom. Voor dat een injector hier naar binnen mag wordt deze eerst volledig gedemonteerd en in verschillende stappen handmatig en ultrasoon gereinigd. Alle onderdelen welke worden hergebruikt worden visueel en waar nodig behulp van een micoscoop op slijtage en cavitatie onderzocht en waar mogelijk hersteld en los getest. Onderdelen als de verstuiver nozzle, hogedruk aansluiting en afdichtingen worden altijd vernieuwd.

Het samenbouwen van de injector gebeurd in een speciale houder, waarbij het inklemmen geen invoed op de metingen heeft. Bij het monteren worden alle afstel shimms opnieuw ingemeten, als ook de lift (slag) van de kogel die het schakelventiel bediend. Als voorbeeld deze kogel mag een slag maken van 0,054 mm +/- 0,005 mm. Het zelfde geldt bijvoorbeeld voor de lift van de verstuivernaald hierbij maakt een verschil van 0,01 mm al een groot verschil in de uiteindelijke werking van de complete injector. Ook zijn aanhaal momenten waarmee een injector wordt in elkaar gezet van groot belang bij sommige injectoren kan een aanhaalmoment verschil van 10 newton meter al invloed hebben op de werking.

 

Beoordeling van injectoren en verstuivers.


De compleet samengebouwde injector wordt hierna getest op de volgende punten beoordeeld, statische retourlek, vollast, deellast, stationair, voorinspuiting, retour, start opbrengst en reactie tijd. Dit moet natuurlijk allemaal overeen stemmen met de waarden gegeven door de fabrikant.

Om u een idee te geven van waar we hier over praten, bij de gemiddelde injector zijn reactie tijden tussen de 150 en 450 micro seconde (1 micro seconde is 1 miljoenste deel van een seconde) normale waarden. Hetzelfde geldt voor de opbrengst bijvoorbeeld de voorinspuiting waarij een opbrengst bij 0,001 cc per inspuiting geen vreemde waarde is. U zult misschien denken van en het straalbeeld dan, nu dit is pas visueel te beoordeelen vanaf deellast en de problemen hiermee zijn vooral bij stationair 3 tot 4 cc bij 1000 inspuitingen dus tussen de 0,003 en 0,004 cc per inspuiting. Daar bij is ook nog van groot belang wat de druppelgrote is U begrijpt dit is visueel nauwlijks te beoordelen. Daarbij is het nozzle type wat bij commonrail wordt gebruikt vaak al niet meer bruikbaar op het moment dat de verstuivernaald uit de nozzle is gehaald, dit omdat het afdichtings vlak is ingeslagen op een bepaalde manier. Vandaar dat wij altijd een nieuwe nozzle monteren en hier geen risco mee nemen.

Na de test gaat de injector naar de eindcontrole waar deze wordt voorzien van stofdopjes, brandplaatje, retourklemmetje en eventueel uitwendige O-ringen. Gecodeerde injectoren (IMA, C2I, C3I of ISA) worden nog voorzien van aanpassings code, gegevens voor deze aanpassings code werden eerder verzameld tijdens montage en de test. Hierna verpakken wij de injectoren nogmaals in een en sluiten een de- en montage handleiding bij.

 

Oorzaken van defecte verstuivers en injectorenZoals u nu wellicht begrijpt is een commonrail injector een zeer nauwkeurig en delicaat onderdeel, waarbij schoonwerken van groot belang is. Wij hebben tot nu toe meer dan 10000 injectoren gereviseerd en wat opvalt is dat bijna alle garantie aanvragen hun oorzaak vinden is wat wij noemen ingesleuteld vuil. Vuil dat kleiner is dan het blote oog kan waarnemen kan binnen de eeste minuten van van de injector zijn nieuwe leven al onherstelbare schade aanrichten. Als mede foutieve de en montage kunnen van grote invloed zijn op een juiste werking.Nog wat wetens waardigheden over hogedruk inspuitsysteem:


1 seconde is 1000000 micro seconde, In spuitduur bij een voor-inspuiting 200 micro seconde = 0,0002 seconde. Groote van de verstuiver gaatjes van kleine diesel motor 0,075 mm. Dikte van een mensenhaar tussen de 0,1 en 0,06 mm. Brandstof-snelheid door verstuiver gat kan oplopen tot 2500 kilometer per uur. Aantal inspuitingen per seconde bij 3000 motortoeren bedraagt 50 stuks per seconde. Bij 2 voorinspuiting en 1 hoofd inspuiting gaat verstuiver zijn dit er 150 stuks per seconde. Slag van de stuurklep commonrail injector 0,054 mm. Passing stuur ventiel pompverstuiver 0,005 mm. Reactietijd tussen electisch aansturen en opening verstuivernaald 300 tot 400 micro seconde.

 

Wil u de prijs weten voor het reviseren van uw verstuiver/injector ? 

 

Wilt u meer weten neem gerust contact met ons op via 073-6240400 of info@visserdieselcenter.nl. Houd het injector nummer bij de hand zodat we u kunnen helpen, zonder dit nummer wat op de verstuivers gedrukt staat door de fabrikant kunnen wij u niet helpen.